Op avontuur met Cartaventura

Geronimo Games meldt dat de eerste twee Nederlandstalige Cartaventura spellen in de winkels liggen. Cartaventura is de overkoepelende naam van een reeks coöperatieve verhaalgedreven kaartspellen. Cartaventura: Vinland neemt je mee naar het koude en mystieke Noorden van de Vikingen, waar je in de voetsporen van Erik de Rode treedt. In Cartaventura: Lhasa ga je aan het begin van de 20e eeuw in India en Tibet op zoek naar de vrouwelijke ontdekkingsreiziger Alexandra David Neel.

Bij dit spelsysteem moeten de spelers samen het verhaal tot een goed einde brengen. Aan het begin van het spel worden de instructies op de kaarten gevolgd en de benodigde kaarten open neergelegd. Er zijn verschillende soorten kaarten. Mapkaarten worden in het midden van de tafel gelegd en daaromheen worden de actiekaarten geplaatst. Daarnaast kunnen dringende actiekaarten het avontuur plots een nieuwe wending geven en helpen objectkaarten de spelers in hun keuzes. Nadat de kaarten zijn geplaatst, lezen de spelers het verhaal op de open kaarten, bekijken ze de tekeningen en maken ze een keuze. Elke keuze is verbonden aan het omdraaien van een of meer nieuwe kaarten. Dit proces herhaalt zich tot de spelers een van de mogelijke verhaaleindes van hun gezamenlijke avontuur hebben bereikt.

Cartaventura is een ontwerp van Thomas Dupont en Arnaud Ladagnous. Geronimo Games en Blam! geven samen de Nederlandstalige versie uit. Het spel is geschikt voor 1 tot 6 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Meer informatie: