Slotbericht organisator Spiel 2021

Vandaag sloot de internationale spellenbeurs SPIEL ’21 de deuren na vier dagen speelplezier in de Messe Essen. Na een noodgedwongen coronapauze in 2020 wist men dit jaar 93.600 bezoekers te verwelkomen, die konden genieten van meer dan 1.000 noviteiten van 620 exposanten uit 41 landen. Het was heerlijk om weer onder de speelse mensen te zijn, om door de hallen te zwerven, nieuwe spellen te ontdekken en bij te praten met bekenden uit binnen- en buitenland.

Kosmos was de blikvanger bij de entree van hal 3

Dominique Metzler, directrice van de organiserende firma Friedhelm Merz Verlag, voelt zich zeer gelukkig over het enthousiasme waarmee de beurs door standhouders en bezoekers is ontvangen. Het was een bijzonder jaar voor organisator, bezoekers en standhouders. In de lijn van de coöperatieve spellentrend van de laatste jaren was dit in haar ogen een gemeenschappelijke prestatie van de drie bloedgroepen. Door dit resultaat voelt zij zich bevestigd in haar besluit om dit jaar een analoge beurs te organiseren en spelliefhebbers uit de hele wereld de mogelijkheid te bieden aan dit belangrijke evenement deel te nemen. De bezoekers hebben zich in haar ogen keurig gedragen.

Dominique Metzler, de topper achter deze beurs

De beurs werd georganiseerd op basis van de Duitse 3G-voorwaarden. Kaarten waren alleen online en op naam te koop. Voor de bezoekers was een testcentrum ingericht. Zowel in de gangen als aan de speeltafels waren mondmaskers verplicht. Aan de tafels had dit formeel niet gehoeven, maar de organisator heeft hier de veiligheid voorrang gegeven. Het hygiëneconcept werd vervolmaakt met brede gangpaden, meer ruimte tussen de speeltafels en een op volle toeren draaiende ventilatie.

mondkapjes in de steentijd

De standhouders waren tevreden met deze enthousiaste stimulans. Hermann Hutter van de branchevereniging Spieleverlage e.V. noemt de goede balans tussen veiligheid en bezoekersaantal, roemt de discipline van de bezoekers en meldt dat zijn leden zich op de beurs goed hebben gevoeld en hebben genoten van de internationale belangstelling van spelers en vakbezoekers. De branche hoopt dat deze beurs een voorbeeld en aanjager is van volgende fysieke bijeenkomsten met publiek.

De Internationale Spieltage SPIEL ’22 vindt plaats van 6 t/m 9 oktober 2022 in de Messe Essen.

Binnenkort volgt een uitgebreider beursverslag.

Meer informatie: