De Goblins zetten alles op één kaart

White Goblin Games heeft een nieuw spelletje van Qwixx-bedenker Steffen Benndorf uitgebracht, ‘Alles op 1 kaart’. Het spelmateriaal bestaat uit vier uitwisbare stiften, vijf dobbelstenen met gekleurde symbolen en dertig beschrijfbare kaartjes. Iedere speler begint met twee kaartjes, de rest vormt de trekstapel. De actieve speler gooit de stenen, mag stenen apart leggen en twee keer opnieuw gooien. Daarna mag iedere speler het resultaat op één van zijn kaartjes noteren. Je vult de gekleurde rijen van links naar rechts. Je mag een kleur alleen noteren wanneer je alle stenen van die kleur gebruikt. Wanneer minstens drie rijen op je kaart volledig zijn gevuld, wordt deze kaart geteld. Je noteert de naast de rij afgebeelde punten in het scoreveld. Een rij met een zonsymbool levert twee extra punten op, beide zonnen zelfs vijf punten. Ten slotte leg je de getelde kaart apart en trek je een nieuwe kaart. Het spel eindigt na de ronde waarin iemand zijn vierde kaart heeft geteld. Dan telt iedereen alle volle rijen op zijn onvoltooide kaarten (zonder zonbonus) en is de winnaar bekend.

Alles op 1 kaart is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: