7 Wonders Architects morgen te koop

Ik zag vanmiddag bij Spellenpoort Amersfoort dat de Nederlandstalige editie van Antoine Bauza’s 7 Wonders Architects is gearriveerd. Het spel mag vanaf vrijdag 15 oktober worden verkocht. In dit spel bouwt iedere speler aan zijn eigen wonder. Jouw wonder bestaat uit vijf delen, met een “aanbouw” en een “gebouwd” zijde. Je beschikt over een bijbehorende stapel met 25 kaarten, die leg je tussen jou en je linkerbuurman. De zestig gemeenschappelijke kaarten vormen een centrale stapel. De actieve speler trekt de bovenste kaart van één van drie beschikbare locaties: de centrale stapel, de linker stapel of de rechter stapel. Deze kaart leg je voor je neer. Daarna voer je acties uit.

Grijze kaarten leveren de grondstoffen voor de fases van jouw wonder. De gele kaarten zijn munten die je als grondstofjoker kunt gebruiken. De wonderfases bouw je normaliter van beneden naar boven. Een gebouwde fase draai je naar de “gebouwd” zijde, waarna je kunt profiteren van de bijbehorende speciale effecten. Blauwe kaarten zijn goed voor directe punten (en met een katsymbool verdien je het recht om aan het begin van je beurt de bovenste gemeenschappelijke kaart te bekijken). Met groene kaarten bemachtig je voortgangfiches, die je eens per beurt mag gebruiken. Deze zijn goed voor extra kaarten, betere effecten, extra schilden of extra punten. Rode kaarten leveren schilden op. Sommige activeren een hoorn waarmee een gevecht wordt gestart. Dan vergelijk je schilden met je directe buren. Heb je er meer (per buur), dan krijg je 1 militair overwinningsfiche. Bij twee spelers krijg je er 2 wanneer je minstens twee keer zoveel schilden hebt. Het spel is voorbij na de beurt waarin een speler zijn wonder heeft voltooid. Dan krijg je punten voor gebouwde fases, het katfiche, blauwe kaarten , militaire overwinningsfiches en voortgangfiches.

7 Wonders Architects is geschikt voor 2-7 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 25 minuten.

Meer informatie: