Spiel 2021: Deep Print Games

De Duitse uitgever Deep Print Games komt in de tweede helft van 2021 met drie nieuwe spellen: Juicy Fruits (reeds verkrijgbaar), Savannah Park (verkrijgbaar op Spiel) en Corrosion (verwacht in november). De spellen zijn te spelen op Spiel 2021, onder meer in de stands 1E114 en 1E118, maar ook bij Pegasus in hal 3.

Voor Juicy Fruits verwijs ik je graag naar mijn aankondiging van de Nederlandstalige editie van 999 Games. Bij ons heet dit spel overigens Juicy Fruit.

Savannah Park is een spel van de gerenommeerde spelauteurs Wolfgang Kramer en Michael Kiesling. Het spel speelt zich af op de Afrikaans savanne, waar de spelers hun dierenparken succesvol proberen te ontwikkelen. Elke ronde bestaat uit twee stappen: 1) de startspeler noemt een fiche, dat 2) alle spelers vervolgens op een vrij veld in hun park moeten leggen. Wanneer alle dieren zijn geplaatst, eindigt het spel met een puntentelling in meerdere categorieën. Allereerst verjagen de bosbrandfiches naburige fiches met dieren. Vervolgens krijg je één punt per vrij grasveld en drie punten per vrij boomveld. Ten slotte scoor je jouw grootste kudde van elke diersoort. Deze kuddepunten vermenigvuldig je met de factor 1-3 wanneer de kudde 1-3 waterplaatsen bevat.

Savannah Park is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20-40 minuten. Het spel bevat meerdere varianten, waaronder een solovariant. [info]

Corrosion is het eerste gepubliceerde spel van de nieuwe spelauteur Stefan Bauer. In deze engine builder beheer jij een oude fabriek, waar jij wisselende combinaties van productielijnen opbouwt. Tijd is een bedreiging, aangezien roest de grote vijand is van jouw machines. Daarom is het zaak roestvrije tandwielen te produceren voor jouw krachtige chroommachines. Als hoofdactie van jouw beurt speel je een ingenieurkaart of draai je aan het roestwiel. Een ingenieur heeft een kleur, een ervaringswaarde en een bepaalde actie. Met de actie bemachtig je nieuwe machines en ingenieurs. Je medespelers mogen de actie kopiëren, wanneer ze een ingenieur met de juiste kleur en meer ervaring spelen. Je draait aan het roestwiel om je machines te activeren. Let daarbij op je oudere machines en tandwielen, die door het draaien van het wiel verroesten. Naast de hoofdacties zijn er tal van secundaire actiemogelijkheden. In dit spel ontdek je en profiteer je van tijdelijke en duurzame combinaties voor een gebalanceerde en efficiënte productie op weg naar de winst. Het spel bevat een solovariant.

Corrosion is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 60-120 minuten. [info]

Meer informatie: