Kingdomino Origins is verkrijgbaar

Geronimo Games meldt dat de Nederlandstalige editie van Kingdomino Origins in de winkels ligt. Dit legspel bouwt voort op het concept van Kingdomino. Iedere speler begint met zijn grot op een kleine starttegel. Via het bekende keuzemechanisme kiezen de spelers nieuwe tegels die ze passend aan hun gebied van 5 x 5 aanleggen. De vulkaantegels voegen een nieuw spelmechanisme toe: wanneer je een vulkaantegel aanlegt, krijg je een vlamfiche die je op een aangegeven afstand van de vulkaan in je gebied moet leggen. Je scoort punten volgens de grootte van de gelijke regio’s in je gebied vermenigvuldigd met de som van het aantal vlammen in die regio. Het spel bevat de spelvarianten Totem & Stam. De eerste variant introduceert houten grondstoffen per type regio (mammoet, vissen, vuursteen of paddenstoel), die bonuspunten opleveren wanneer je de meeste bezit. Vuur vernietigt de grondstof in een regio. De variant ‘Stam’ laat je verzamelde grondstoffen inruilen tegen een stamlid dat plaatsingsbonussen oplevert.

Kingdomino Origins is een ontwerp van Bruno Cathala. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 25 minuten. Het spel wordt uitgegeven door Blue Orange en in ons taalgebied gedistribueerd door Geronimo Games. Op Spiel 2021 kun je het spel spelen bij Blue Orange in hal 3, stand 3M107.

Meer informatie: