Spiel 2021: NSV

De Duitse uitgever Nürnberger-Spielkarten-Verlag heeft zijn nieuwe titels voor de herfst van 2021 aangekondigd, waaronder een nieuwe variant op Qwixx. De ervaring leert dat de meeste spellen van NSV ook opduiken bij White Goblin Games (hun Qwixx Longo ligt sinds deze week al in de winkels). Je vindt NSV op Spiel in hal 3, stand 3D111.

Qwixx Longo is een nieuwe variant op het populaire roll & write dobbelspel Qwixx. De basis is gelijk gebleven, maar nu speel je het spel met achtzijdige dobbelstenen en een langer scoreblad. De vier gekleurde rijen lopen nu van 2-16 en 16-2. Je kunt een rij afsluiten met een van beide laatste getallen, wanneer jij in die rij al zes kruisjes hebt gezet. Op jouw scoreblad vind je verder twee geluksgetallen. Wanneer met de som van de witte stenen zo’n geluksgetal wordt gevormd, mag jij in plaats van dit gedobbelde getal in jouw rij met de minste kruisjes een volgend veld aankruisen.

Qwixx Longo is een ontwerp van Steffen Benndorf en Reinhard Staupe. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. [info]

Ook Splitter is een roll & write dobbelspel. Een van de spelers gooit twee zeszijdige stenen, waarna iedereen beide cijfers op een vrij veld in dezelfde rij van zijn scoreblad invult. De keuze van de rij is vrij, de afstand van beide cijfers tot de middenas van het scoreblad moet gelijk zijn. Na 22 rondes volgt de puntentelling. Een geïsoleerde een is één punt waard, twee orthogonaal naburige tweeën zijn twee punten waard, drie naburige drieën drie punten enzovoort. De twee stervelden verdubbelen de waarde van de desbetreffende groep. Op het alternatieve scoreblad vind je drie hartjes. Als deze aan het einde van het spel hetzelfde cijfer bevatten, krijg je vijf bonuspunten.

Splitter is een ontwerp van Stefan Nikolic. Het spel is geschikt voor 1-12 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. [info]

Snowhere is een solitair of coöperatief speelbaar kaartspel. Het spelmateriaal bestaat uit 111 kaarten, met vuur op de ene en sneeuw op de andere kant (op zes kaarten is een sneeuwvlok afgebeeld). Aan het begin worden de kaarten met de vuurzijde naar boven zo op tafel gelegd dat geen enkele kaart los ligt. De actieve speler neemt één vrij liggende vuurkaart (noot: 1 mm overlap is geen probleem). Deze leg je met de sneeuwkant terug op een plek naar keuze. Daarbij is het zaak dat je het vuur goed afdekt. Kaarten met een sneeuwvlok leg je tot het einde apart, om daarmee alsnog open vuur te kunnen bedekken. Het ideale resultaat is een volledig afgedekt vuur.

Snowhere is een ontwerp van Steffen Benndorf. Het spel is geschikt voor 1+ spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. [info]

Meer informatie: