Formula Fun bij Franjos

De Duitse uitgever Franjos heeft met Formula Fun een nieuwe versie van Terry Goodchild’s racespel Devil Take The Hindmost uitgebracht. In deze nieuwe editie racen de spelers met oldtimers. Afhankelijk van het aantal spelers zijn er per speler twee of drie auto’s in de race. De volgorde van de bolides bepaalt wie als eerste gas mag geven; zijn ze op gelijke hoogte, dan krijgt de binnenbaan voorrang. Door het uitspelen van kaarten trap je op het gaspedaal. Op de meeste kaarten is een topsnelheid van 1-10 vermeld. Stemt dit overeen met het getal op het door jouw auto bezette veld (de velden op het bord zijn ook van 1-10 genummerd), dan mag je het desbetreffende aantal velden vooruit. Klopt de topsnelheid niet met het veld, dan bedraagt je kruissnelheid drie velden. Andere kaarten tonen alleen een kruissnelheid (6, 7 of 8). De derde en laatste kaartsoort mag je extra uitspelen. Hiermee laat je de turbo loeien, hetgeen vijf velden aan de normale beweging toevoegt. Aan het einde van je beurt trek je één kaart van de stapel. Na elke passage van de finish verdwijnt de laatste wagen uit het spel en gaat de rest verder. Dit gaat zo door tot na de laatste race de winnaar bekend is. Je kunt ook met een puntentelling spelen.

Formula Fun bevat twee varianten. Bij de variant ‘Renstal’ hebben alle spelers een eigen kaartdeck. De variant ‘Nachtrace’ speel je op de andere kant van het speelbord, waar een vernauwing de achterblijvers tot remmen kan dwingen. Formula Fun is geschikt voor 2-7 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Meer informatie: