Ghost Adventure wint innoSPIEL 2021

Ghost Adventure van Pegasus Spiele is de winnaar van de innoSPIEL 2021. Een zevenkoppige jury heeft dit innovatieve familiespel van Wlad Watine (uitgegeven door Pegasus) bekroond met de spellenprijs voor vernieuwing en innovatie.

In dit coöperatieve familiespel helpen 1-4 spelers een spookachtige muis om het bos te beschermen tegen een invasie van wolven. De muis wordt via een tol over verschillende speelborden bewogen om missies te volbrengen. Voor elk van de 56 missies moet een andere route met de tol worden afgelegd. De verschillende kanten van de speelborden bevatten verdiepingen, die je moet zien te slechten. Elk bord kent verder zijn bijzondere uitdagingen. De jury roemt onder meer het gebruik van de tol als een echte innovatie, benadrukt het belang van communicatie, benoemt de spectaculaire wisseling van speelbordzijdes, de spelregels in comic-formaat en de geslaagde illustraties en uitvoering.

De andere genomineerden waren Micro Macro: Crime City en Der Perfekte Moment.

Meer informatie: