Qwixx heeft groeistuipen

Bij Spellenpoort Amersfoort stuitte ik vanmiddag op de nieuwe Qwixx-variant Qwixx Longo, die door de Duitse uitgever NSV op Spiel wordt gepresenteerd. De Goblins zijn er dus snel bij. De basis is gelijk gebleven, maar nu speel je het spel met achtzijdige dobbelstenen en een langer scoreblad. De vier gekleurde rijen lopen in dit spel van 2-16 en 16-2. Je kunt een rij afsluiten met een van beide laatste getallen, wanneer jij in die rij al zes kruisjes hebt gezet. Op jouw scoreblad vind je verder twee geluksgetallen. Wanneer met de som van de witte stenen zo’n geluksgetal wordt gevormd, mag jij in plaats van dit gedobbelde getal in jouw rij met de minste kruisjes een volgend veld aankruisen.

Qwixx Longo is een ontwerp van Steffen Benndorf en Reinhard Staupe. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: