Nominaties innoSPIEL 2021

De innoSPIEL is een spellenprijs die innovatie in het zonnetje zet. Deze spellenprijs is in 2017 in het leven geroepen door het Friedhelm Merz Verlag, organisator van de toonaangevende internationale spellenbeurs Spiel, en door de stad Essen. De vakjury heeft voor de verkiezing van dit jaar drie genomineerden geselecteerd. De winnaar wordt op woensdag 6 oktober bekendgemaakt.

  • GHOST ADVENTURE, ontworpen door Wlad Watine, uitgegeven door Pegasus Spiele. Dit spel valt op door de innovatieve manier waarop een draaitol in het spel is verwerkt.
  • MICRO MACRO: CRIME CITY, ontworpen door Johannes Sich, uitgegeven door Edition Spielwiese. Dit spel valt op door het innovatieve concept met een stadskaart vol details, waarop de speelse speurneuzen misdaden moeten oplossen.
  • DER PERFEKTE MOMENT, ontworpen door Anthony Nouveau, uitgegeven door Corax Games. Hier zit de innovatie o.a. in het gebruik van een echte foto.

Meer informatie: