Lost Cities rolt door

999 Games heeft Lost Cities – Het Dobbelspel uitgebracht. Dit is de Nederlandstalige editie van Lost Cities – Auf Schatzsuche, dat op Spiel 2019 bij Kosmos verscheen. Het spel zal naar verwachting tot december uitsluitend bij Trekpleister en Kruidvat te koop zijn. Het spelmateriaal bestaat uit drie dobbelstenen, vijftig expeditietegels in vijf kleuren (1-10), die in vijf rijen de voorraad vormen, en daarnaast elf opdrachtkaartjes. De actieve speler gooit de stenen één of twee keer. Met de som van 1-3 stenen mag je een tegel met deze waarde pakken en als expeditie voor je neer leggen. Latere tegels van deze kleur moeten een hogere waarde hebben. Tonen zowel de gekozen tegel als minstens één dobbelsteen het wedsymbool, dan leg je de tegel met het wedsymbool naar boven in je expeditie. Voldoe je aan de voorwaarden van een beschikbaar opdrachtkaartje, dan krijg je deze. Aan het einde van het spel leveren de voetsporen op jouw expedities punten op (verdubbeld door wedsymbolen). Verder krijg je tien punten voor elk opdrachtkaartje.

Dit ontwerp van Reiner Knizia is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: