Spiel 2021: Abacusspiele

De Duitse uitgever Abacus komt met de volgende spellen naar Spiel 2021. Je vindt deze uitgever in stand 3E114.

Deckscape: Draculas Schloss is de volgende titel in de escape room spellenreeks, die door 999 Games onder de naam Pocket Escape Room wordt uitgegeven. Bij deze coöperatieve puzzelspellen word je via zestig speelkaarten met voorwerpen en raadsels ondergedompeld in de escape room beleving. Werk goed samen, los de puzzels op en ontsnap op tijd uit het slot van Dracula. Bij deze reeks wordt het spelmateriaal niet verbruikt of beschreven, waardoor je het spel na de oplossing aan een ander kunt doorgeven. Dit ontwerp van Martino Chiacchiera & Silvano Sorrentino is geschikt voor 1-6 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 60 minuten.

Decktective: Der letzte Wille is de volgende titel in de coöperatieve spellenreeks, die door 999 Games onder de naam Pocket Detective wordt uitgegeven. Deze titel speelt zich af in Nederland anno 1698. De spelers zijn detectives die samen een geheimzinnige zaak moeten oplossen. Met een combinatie van de doos en een paar kaarten vorm je eerst een driedimensionale plaats delict. Iedere speler heeft een hand kaarten, die hij open op tafel uitspeelt om waardevolle informatie met de groep te delen, of dicht in het archief aflegt wanneer ze tot een dwaalspoor zouden leiden. Elke kaart heeft een waarde van 1-10. Je mag ‘m alleen open uitspelen wanneer deze waarde gelijk of lager is dan de hoeveelheid kaarten in het archief. Door goed te deduceren en samen te werken probeer je de zaak op te lossen. Aan het einde van het spel moet je vragen goed beantwoorden om zoveel mogelijk punten te verdienen. Dit ontwerp van Martino Chiacchiera & Silvano Sorrentino is geschikt voor 1-6 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 60 minuten.

In het coöperatieve avonturenspel Wonderbook wordt het driedimensionale speelveld gevormd door een ‘pop-up-boek’, dat zes scenario’s bevat. In dit spel voor 1-4 spelers onderzoekt een groepje tieners een magische wereld. Elk scenario bestaat uit een deck met voorgesorteerde kaarten, die de spelregels, de verhaallijn en de uitdagingen bevatten. 999 Games komt met de Nederlandstalige editie. [info]

Deze zomer verscheen de Hanabi Sonderausgabe, een speciale editie van het Spiel des Jahres 2013 met grote kaarten. Hiermee viert Abacus dat in Duitsland meer dan 1 miljoen exemplaren van dit spel zijn verkocht. Hanabi is een coöperatief spel, waarbij de spelers als één team moeten samenwerken. De spelers moeten vuurwerkkaarten gesorteerd op kleur en in de juiste cijfervolgorde uitspelen. Tijdens het spel kunnen zij hun eigen handkaarten niet zien, zodat iedereen afhankelijk is van de hints van de medespelers. Hoe meer kaarten de spelers foutloos uitspelen, des te meer punten het team verdient. [info]

Der Kaufmann von Kastilien, Die holde Maid en Von Dämonen besessen zijn drie nieuwe titels in de reeks Sherlock. Dit is de Duitse editie van een coöperatief deductiekaartspel uit Spanje.

Meer informatie: