Eastern Empires Kickstarter

999 Games heeft vandaag zijn eerste Kickstarter gelanceerd met het strategische bordspel Eastern Empires. Deze samenwerking van de Nederlandse en Amerikaanse spelauteurs Flo de Haan, Gerart de Haan en John Rodriguez is het tweede deel van een tweeluik. Dit spel is met de voorganger Western Empires samen te voegen tot Mega Empires: een gigantisch strategisch bordspel dat je kunt spelen met 18 spelers. Uiteraard zijn beide spellen op zichzelf te spelen. Het spelsysteem heeft zijn wortels in Avalon Hill’s Advanced Civilization, de populaire heruitgave van Francis Tresham’s klassieker uit 1980. Zes jaar geleden leidde dit tot de uitgave van Mega Civilization. De rechten op de titel Civilization liggen inmiddels ergens anders.

In Eastern Empires bestuurt iedere speler een beschaving ten oosten van de Eufraat en de Tigris tot aan het huidige Bangladesh, ten zuiden van de Himalaya. Van de Kaukasus tot aan de Hoorn van Afrika. In dit twaalf uur durende spel is het de bedoeling om door middel van samenwerking, handel, diplomatie en strijd zo veel mogelijk winstpunten te verdienen. Ontwikkelingen en uitvindingen helpen de spelers daarbij van de steentijd door de bronstijd naar de late ijzertijd.

Eastern Empires bevat extra scenario’s, waarmee beide spellen ook te spelen zijn vanaf drie spelers. Een extra regelboek en nieuwe componenten maken dit mogelijk. Een tutorial scenario maakt het spel zeer eenvoudig te leren, zelf voor een solospeler.

De Kickstarter is succesvol gestart, het drempelbedrag was binnen twee uur gehaald. De campagne loopt tot 10 oktober. Het spel wordt naar verwachting begin 2022 uitgeleverd.

Meer informatie: