Wild Space bij HOT Games

HOT Games heeft deze week, in samenwerking met Gam’inBIZ, de Nederlandstalige versie van het kaartspel Wild Space uitgebracht. Met jouw ruimteschepen ontdek en verken je nieuwe planeten. Je hebt vijf schepen, die je elk twee keer kunt gebruiken: voor een landing en voor een verkenning. Aan het begin bestaat jouw team uit jouw kapitein, andere crewkaarten (specialisten, robots en diplomaten) komen later in het spel. Het spel start met twee open planeetkaarten, gaandeweg komen er meer bij. Iedere speler heeft een kapitein op tafel en een starthand van drie crewkaarten. De overige crewkaarten vormen een trekstapel en een open aanbod van drie kaarten. De specialisten vormen de kern van je bemanning. Dit zijn zes diersoorten. Voor het toevoegen van nieuwe specialisten moet je soms aan voorwaarden voldoen. Specialisten leveren je bonussen op, handig combineren is belangrijk. Alle specialisten en sommige robots hebben een beroep, die van belang is bij de voorwaarden en voor het vervullen van de missies op diplomaatkaarten.

Je beurt bestaat uit het (ver)plaatsen van een ruimteschip op een van de opengedraaide planeten en het benutten van de bijbehorende bonus (kaarten trekken of spelen). Op een nieuwe planeet land je. Daartoe moet je team het afgebeelde aantal specialisten bevatten. Soms moet je ook nog aan een voorwaarde voldoen. Een bestaande planeet verken je door je ruimteschip door te schuiven; dit is de laatste handeling van dit schip. Met het spelen van kaarten verdien je bonussen (soms tegen voorwaarden).

Het spel is afgelopen wanneer de spelers al hun ruimteschepen twee keer hebben gebruikt. Per diersoort zijn de eerste twee crewkaarten in je team geen punten waard, elke volgende kaart levert 5 punten op. Elke set van zes verschillende diersoorten is 15 punten waard. Voltooide missies op je diplomaten leveren ook punten op. Idem voor je robots en de veteraanbonus van je kapitein.

Wild Space is ontworpen door Joachim Thôme en geïllustreerd door Amélie Guinet. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 15-40 minuten. Bij de solovariant speel je tegen de smokkelaar, een virtuele tegenstander wiens zetten door het spel bepaald worden.

Meer informatie: