Pewter Heroes Trilogy Kickstarter

Spellenuitgeverij Gam’inBIZ en tingieterij De Tinnen Roos hebben zojuist een Kickstarter gelanceerd met een trilogie van drie nieuwe bordspellen met elk een prachtige tinnen miniatuur. De doorlooptijd is indrukwekkend kort, de eerste spellen kunnen al over een maand op SPIEL ’21 in Essen worden opgehaald.

Victory Tank draait om de Renault FT, een Franse lichte tank die aan het einde van WO I succesvol door de Fransen en de Amerikanen werd ingezet. In dit spel is een van deze tanks op hol geslagen. De vijandelijke legers proberen de tank onder controle te krijgen, terwijl ze strijden op een mistig  slagveld. Elke ronde bestaat uit twee fases: ‘fog of war’ en ‘command’. In de eerste fase trekt de actieve speler twee kaarten. Elke kaart toont doelen en bonussen. De actieve speler houdt één kaart zelf, de andere gaat naar de tegenstander. In de tweede fase voeren de spelers tot vijf acties uit. Ze verplaatsen hun soldaten, zetten nieuwe troepen in en vallen aan. Je hebt een beperkte hoeveelheid ‘command kaarten’, die je gebruikt als gevechtskracht en ter versterking van acties. Ergens in de mist bevindt zich de tank, die jou wellicht aan de overwinning kan helpen. Victory Tank is geschikt voor twee spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten. Een ontwerp van Daniël van Essen.

In Alien Getaway heeft de onhandige alien Zoid per abuis een planeet opgeblazen. Gelukkig wist hij op tijd in zijn ruimteschip te springen. Aan de spelers de schone taak hem door de asteroïden in veiligheid te brengen. De spelers spelen kaartjes uit om een ontsnappingsroute te vormen. Wanneer de ongeduldige groene vriend te snel vliegt, raakt hij van de veilige route en krijgt de actieve speler een penalty. Maar deze kun je weer lozen en ze zijn niet altijd slecht voor je. Alien Getaway is een legspel met press-your-luck dobbelwerk. Geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en met een speelduur van 10-15 minuten. Een ontwerp van Michiel de Wit.

In Mole Control ben je lekker aan het tuinieren wanneer plotseling de gevreesde molshopen opduiken. Beurtelings voegen de spelers kaarten – met volgens de mol smakelijke bloemen en insecten – toe aan hun volkstuinen. Daarna verhuist de mol naar een van de tuinen. Deze is geblokkeerd tot de mol weer verdwijnt. Wanneer je al jouw kaarten hebt gespeeld, moet je een van de volkstuinen claimen. Kies er wel een waar de mol niet van houdt, want anders verdwijnt jouw bloemenpracht onder de molshopen. Geschikt voor 2-5 spelers vanaf zes jaar en met een speelduur van 10-15 minuten. Een ontwerp van Roman Zadorozhnyy.

Meer informatie: