Magellan bij Geek Attitude Games

De Belgische uitgever Geek Attitude Games tekent dit najaar voor de Frans- en Nederlandstalige editie van Michael Schacht’s nieuwe spel Magellan: Elcano. De spelers staan aan het roer van schepen in de vloot van de beroemde ontdekkingsreiziger. Door bemanningskaarten uit te spelen verzamel je routekaarten. Elke routekaart is winstpunten waard. Het spel bestaat uit zes rondes met elk vijf fases. In de eerste fase worden nieuwe routekaarten gedraaid. In de tweede fase speelt iedere speler telkens één open bemanningskaart totdat iedereen heeft gepast. In de derde fase worden de drie kleuren afgewikkeld. Je wint alle openliggende routekaarten van een kleur, wanneer jij in die kleur de sterkste bent. Bij een gelijk spel wint niemand. Leg de gewonnen routekaarten gedekt voor je neer. Jij legt jouw bemanningskaarten van deze kleur af, je medespelers nemen hun bemanning op de hand. In de vierde fase trek je twee nieuwe bemanningskaarten. In de vijfde fase schuift de startspeler door.

Magellan is geschikt voor 2-5 spelers vanaf 7 jaar en heeft een speelduur van 15-30 minuten. Deze uitgever staat op Spiel 2021 (stand 1C119).

Meer informatie: