Sokkenjacht met monsters

De Belgische uitgever Happy Meeple Games brengt morgen het spel Sock Monsters uit. Deze monsters hebben ervoor gezorgd dat nergens in huis een paar sokken is te vinden. Aan de spelers de taak om op het driedimensionale speelbord als eerste drie paar sokken te verzamelen. Op dat bord ontdekken ze gaandeweg nieuwe kamers, waar ze nieuwe uitdagingen en nieuw spelmateriaal vinden. Op het bord schuiven ook de monsters rond, op jacht naar de sokken van de spelers.

Iedere speler verplaatst eerst een monster en daarna zijn eigen pion. Een dobbelsteen bepaalt welk monster; deze beweegt 1-3 velden orthogonaal. Na de beweging check je de slaperigheid van het monster. Bij een gesloten oog valt hij in slaap. Bij een open oog begluur je een naburige tegel of steelt het monster een enkele sok van een naburige speler en legt deze op een monsterveld. Vervolgens krijgt dit wakkere monster een nieuwe beurt. Jouw pion beweeg je 0-3 velden (ook diagonaal), niet door andere pionnen, monsters of monstervelden. Vervolgens mag je één sok van een naburig monsterveld pakken. Wanneer de tegel en jouw kleur matchen, mag je als alternatief twee sokken uit een zak trekken. Een paar gelijke sokken is veilig voor de grijpgrage klauwen van de monsters.

Sock Monsters is een ontwerp van het Nederlands/Duitse spelauteursduo Liesbeth Bos en Anja Dreier-Brückner. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van 15-20 minuten.

Meer informatie: