Port Royal Big Box bij 999 Games

In het kielzog van de Duitse uitgever Pegasus heeft ook 999 Games de Big Box editie van Port Royal aangekondigd. Deze bevat het basisspel, de uitbreiding “Nog één Functie Erbij Dan” en twee uitbreidingen die 999 Games niet eerder heeft uitgebracht: “Hijs de Zeilen” en “Het Avontuur Begint”. Hiermee kun je Port Royal tegen elkaar, coöperatief en solo spelen. Verder is deze Big Box voorzien van nieuw artwork. In Duitsland steekt de Big Box in oktober van wal, de Nederlandstalige editie volgt medio januari (en is de eerste zes weken alleen bij speciaalzaken te koop).

Port Royal is een kaartspel van de Oostenrijker Alexander Pfister. De actieve speler trekt één voor één kaarten van een stapel en vormt daarmee een rij. Personages leg je in deze rij. Een schip kun je ongemoeid in de rij leggen, of je kunt het aanvallen wanneer je genoeg sabels bezit. Een expeditie blijft naast de rij liggen, totdat iemand de voorwaarden vervult. Met een belastingkaart moet iedereen met 12 of meer munten de helft inleveren. Deze munten vind je op de achterzijde van de kaarten. Wanneer je een tweede schip met dezelfde kleur in de rij moet leggen, heb je jouw hand overspeeld en wordt de rij afgelegd. Wanneer je op tijd stopt, mag je kaarten uit de rij nemen (een of meer, afhankelijk van het aantal schepen). Schepen leveren geld op, personages kun je inhuren om van hun sabels en andere voordelen te profiteren. Jouw medespelers mogen tegen betaling de restjes oppakken. Via personages en expedities verdien je winstpunten. Port Royal is een bewerking van Pfister’s eerdere kaartspel Händler der Karibik. Ik vind dit een erg leuk push-your-luck spelletje.

Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20-50 minuten.

Meer informatie: