Spiel ’21: kaartverkoop start op 26/8

De kaartverkoop voor Spiel ’21 gaat op donderdag 26 augustus van start. Dit jaar zijn er geen passe-partouts. De dagkaarten worden op naam gesteld, zijn niet overdraagbaar en zijn uitsluitend online via www.spiel-messe.com te koop.

De entreekaarten voor Spiel ’21 zijn als volgt geprijsd (ex. € 2 servicekosten):

  • Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 11,50.
  • Volwassen en kinderen vanaf 13 jaar: € 20,–.

Voor de fysieke toegang tot de beurs heb je de volgende bescheiden nodig: een geldig ID-bewijs, jouw in de EU geldige internationale QR-code en uiteraard jouw dagkaart. Op de beurs zelf is een medisch mondkapje verplicht. Dit geldt ook voor kinderen vanaf zes jaar.

De ventilatiesystemen van de Messe Essen zullen op volle toeren draaien. Dit jaar wordt voor het eerst 100% buitenlucht ingeblazen. De gangen tussen de stands zijn verbreed. In de stands en op tal van andere plekken worden desinfecterende middelen beschikbaar gesteld.

In de stands kun je naar hartenlust spelen (met een mondkapje). Je wordt vriendelijk verzocht voor en na een pot jouw handen te desinfecteren. Aan de speeltafels worden contacten anoniem geregistreerd met behulp van de “luca app”. Het kan zijn dat niet-Duitse standhouders met lijstjes gaan werken.

Voor een volledig zicht op de bijzondere spelregels van deze jaargang verwijs ik je graag naar het hygiëneconcept van de beurs. Houd ook de reisadviezen van BuZa en de informatie van de stad Essen in de gaten.

De fysieke beurs wordt dit jaar digitaal begeleid door het platform SPIEL.digital. Daar vind je gedetailleerde informatie over de nieuwe spellen. Bij veel uitgevers kun je spellen spelen via de bekende online platforms.

Meer informatie: