Mandala Stones bij WGG

De Nederlandstalige editie van Mandala Stones is verkrijgbaar. Aan het begin van het spel vul je een centraal bord met torens van vier speelstenen (in vier kleuren en twee symbolen). Daar staan verder vier zwarte keuzepionnen, elk met één van de twee symbolen bovenop. Iedere speler heeft een eigen tableau, met vijf velden waarop hij stenen verzamelt en een spoor waarop hij zijn score bijhoudt. De actieve speler heeft de keuze uit twee acties: pakken of scoren. Om stenen te pakken verplaats je een zwarte keuzepion naar een leeg veld. Vervolgens pak je de bovenste stenen van de vier omringende velden, mits ze hetzelfde symbool hebben als de keuzepion en mits ze niet grenzen aan een andere keuzepion. Je plaatst deze stenen als toren op een leeg veld op jouw tableau. Wanneer je scoort, kies je één te scoren kleur (waarbij minstens twee van jouw torens deze kleur bovenop hebben) of kies je een of meer bovenste stenen. In het laatste geval verwijder je de bovenste steen van een of meer torens en scoor je 1 punt per verwijderde steen. In het eerste geval scoor je alle torens waar de gekozen kleur bovenop ligt. De opbrengst van elke toren is afgebeeld op je tableau. Gescoorde stenen gaan naar het centrale mandalabord, waar ze op een gegeven moment het einde activeren.

Mandala Stones is een ontwerp van Filip Głowacz. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: