International Gamers Awards 2021: finalisten

De jury van de International Gamers Awards heeft zojuist de finalisten van de verkiezing van 2021 bekendgemaakt. Deze internationale spellenverkiezing wordt georganiseerd door een jury met spellenkenners uit tal van landen. Dit jaar keert de tweepersoonscategorie terug en is een solocategorie toegevoegd. Deze categorieën bevatten spellen die geschikt zijn voor de desbetreffende doelgroep, maar hoeven niet per se beperkt te zijn tot één of twee spelers.

  • De shortlist met spellen voor meer spelers: Anno 1800, Beyond the Sun, Dune: Imperium, Hallertau, Lost Ruins of Arnak, Nidavellir, Paleo en Praga Caput Regni.
  • De shortlist met spellen voor twee spelers: Botanik, Gloomhaven: Jaws of the Lion, Imperium, Jekyll vs. Hyde, Let’s Make a Bus Route: The Dice Game, MicroMacro, My City en Undaunted: North Africa.
  • De shortlist met spellen voor één speler: Calico, Cantaloop: Book 1 – Breaking into Prison, Clever Cubed, Hallertau, Imperium, MicroMacro, Sleeping Gods en Under Falling Skies.

Men vond het verder een goed idee om een paar spellen, die het net niet hebben gered, aan te bevelen. Dit zijn CloudAge en My City in de eerste categorie, Unforgiven: The Lincoln Assassination Trial als tweepersoonsspel en Hadrian’s Wall en Red Rising als solospel.

De winnaars worden in oktober bekendgemaakt.

Meer informatie: