Ga een blokje om in Cubitos

White Goblin Games heeft het racespel Cubitos uitgebracht. De setting is een speelwereld met kubusvormige wezens. Jouw loper doet op de renbaan mee aan de Kubus Cup. Je gooit elke ronde jouw dobbelstenen. Hiermee ga je vooruit op de renbaan, koop je nieuwe dobbelstenen en gebruik je de vaardigheden van jouw karakters (waarvan je elk spel een beperkte hoeveelheid uit een groter aanbod kiest). Een ronde begint met een dobbelfase. Dan vul je de te gooien stenen aan tot je limiet. Elke worp met een hit schuif je door naar je actieve zone. Je mag mislukte worpen opnieuw gooien, maar dit kan ook fout aflopen, waardoor jouw actieve stenen worden afgelegd. In de racefase zet je jouw vaardigheden in, ren je over de baan en koop je nieuwe stenen. Jouw beweging wordt beïnvloed door allerlei effecten, op sommige velden verdien je bonussen. Het einde wordt ingeluid wanneer een renner de finish bereikt.

Cubitos is een ontwerp van John D. Clair. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Meer informatie: