Paleo Kennerspiel des Jahres 2021

De Jury Spiel des Jahres heeft vanmorgen in Berlijn de winnaar van het Kennerspiel des Jahres van 2021 bekendgemaakt. Deze prijs voor het beste spel voor ‘kenners’ (let wel, dit is wat anders dan een spelexpert) is dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. De veelvuldige bekroonde spelauteur Wolfgang Kramer was de eregast van deze prijsuitreiking. Het Kennerspiel des Jahres van 2021 is Paleo, ontworpen door Peter Rustemeyer, uitgegeven door Hans im Glück (in het Nederlandse taalgebied door 999 Games). De overige genomineerden waren Die verlorenen Ruinen von Arnak en Fantastische Reiche.

Het grijze trio genomineerden bevatte met Arnak en Paleo twee persoonlijke favorieten van de afgelopen jaargang. Fantastische Reiche heb ik inmiddels in huis, maar nog niet op de speeltafel gehad. Ik ben blij met de winst van Paleo. Bij dit spel ontstaat aan de speeltafel iets waar ik dol op ben, een gezamenlijke beleving die een spel naar een hoger plan tilt. Deze beleving wordt nog versterkt door de modulaire opbouw, waardoor je gaandeweg nieuwe dingen ontdekt en nieuwe uitdagingen moet overwinnen.

Meer informatie: