MicroMacro:Crime City Spiel des Jahres 2021

De Jury Spiel des Jahres heeft vanmorgen in Berlijn de winnaar van het Spiel des Jahres van 2021 bekendgemaakt. Dit is al tweeënveertig jaar een zowel kwalitatief als commercieel belangrijke Duitse prijs voor het beste familiespel. De veelvuldige bekroonde spelauteur Wolfgang Kramer was de eregast van deze prijsuitreiking. Het Spiel des Jahres van 2021 is MicroMacro: Crime City, ontworpen door Johannes Sich, uitgegeven door Edition Spielwiese/Pegasus Spiele (bij ons door White Goblin Games). De overige genomineerden waren Die Abenteuer des Robin Hood en Zombie Teenz Evolution.

Met deze rode nominatielijst heb ik weinig tot geen speelervaring. Aan Crime City heb ik al een beetje kunnen snuffelen, dit is een leuk en innovatief spelconcept. Robin Hood heb ik geparkeerd tot de Nederlandse editie van 999 Games op tafel ligt (naar verwachting rond de jaarwisseling). Zombie Teenz Evolution heeft een setting die ik meestal ongespeeld aan de kant schuif.

Meer informatie: