999 Games rolt meer lama’s uit

999 Games heeft deze week LAMA: Het Dobbelspel uitgebracht. Iedereen krijgt zes willekeurige open kaarten (1-6 en lama), die je kwijt moet zien te raken. Midden op tafel ligt ook nog een open lama-rij met zeven kaarten (1-6 en lama). De actieve speler gooit de drie dobbelstenen of past. Als je past, draai jij jouw kaarten om. Als je dobbelt, mag je afhankelijk van het dobbelresultaat kaarten afleggen. Beschik je niet over de gedobbelde kaart en ligt deze wel in de lama-rij, dan hevel je die kaart over naar jouw eigen rij. Ligt er ook niets passends in de lama-rij, dan moet je de volledige lama-rij nemen. De ronde is meteen voorbij wanneer een speler al zijn kaarten heeft afgelegd, alle spelers hebben gepast of een speler alle kaarten uit de lama-rij moet pakken. Dan krijg je strafpuntenchips voor je resterende kaartensoorten. Wanneer je alle kaarten hebt afgelegd, of drie lama’s hebt gegooid, mag je een chip inleveren. De speler met 40 of meer strafpunten is de grote verliezer. LAMA: Het Dobbelspel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Ik heb de Duitse editie van dit dobbelspel al tientallen keren op mijn speeltafel gehad. Deze leuke en luchtige snack was een hit bij al mijn medespelers. Dit is het ideale tussendoortje voor de vakantiekoffer. Wil je weten waarom ik het zo leuk vind? Lees mijn recensie.

Meer informatie: