Spiel der Spiele 2021

Het behendigheidsspel Flyin’ Goblin is het Spiel der Spiele van 2021. Deze Oostenrijkse spellenprijs wordt sinds 2001 uitgereikt door de Wiener Spiele Akademie. Bij Flyin’ Goblin schiet jij jouw Goblins vanaf een “katapult” in het driedimensionale speelbord. Bij voorkeur met enig richtinggevoel, want je wilt de eigenschappen van de ruimtes gebruiken op jouw weg naar de winst. Flyin’ Goblin is ontworpen door Corentin Lebrat & Théo Rivière en wordt uitgegeven door Iello. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar.

Daarnaast belonen de Oostenrijkers elk jaar een aantal spellen met het predikaat ‘Spiele Hit’. Dit jaar wordt per categorie één spel uitgelicht. De hits van 2021 zijn:

  • Kinderen: Fabelwelten.
  • Families: Rolling Dice.
  • Vrienden: Micro Macro Crime City.
  • Experts: 2491 Planetship.
  • Kaarters: Jinx.
  • Trendy spellen: Break In Arena 51.

Meer informatie: