Elixir Mixer bij Jumbo

Van de Nederlandse spelauteur Wouter van Strien zijn de afgelopen jaren meerdere spellen verschenen bij buitenlandse uitgevers. Dit voorjaar heeft Jumbo hem gestrikt met zijn kaartspel Elixir Mixer. Tovenaars en heksen verzamelen ingrediënten en mengen hun toverdrankjes om als eerste acht punten te verdienen.

Tien bonuskaarten liggen met de afbeeldingen naar boven in twee rijen op tafel. Dertig elixerkaarten worden op kleur gesorteerd in stapeltjes met de afbeeldingen naar boven, met de 10 (minst krachtig) bovenop en de 15 (meest krachtig) onderop. Van de 72 ingrediëntkaarten wordt een trekstapel gevormd, waarvan iedere speler vijf handkaarten ontvangt. Zes ingrediëntkaarten worden als open markt klaargelegd. Er zijn vijf soorten ingrediënten en twee jokers. Elke ingrediëntkaart heeft een waarde van 1 tot 7  (= het aantal ingrediënten dat gebruikt wordt om een elixer te mixen), de jokers hebben de waarde 4.

De actieve speler moet allereerst ingrediënten pakken: één ingrediëntkaart van de trekstapel, of één van de markt, of één handkaart ruilen met een of meer marktkaarten met dezelfde totale waarde. Vervolgens mag je een of meer elixers mixen. Bekijk of je exact de waarde van een van de bovenste elixerkaarten kunt mixen met 2, 3 of meer ingrediëntkaarten van diezelfde kleur. Lukt dit, dan leg je de ingrediënten af en pak je het elixer enzovoort. Je krijgt 1 punt voor elk gemixte elixer. Ten slotte kun je een of meer bonuskaarten verdienen wanneer je aan de voorwaarden voldoet. Voorbeelden: als eerste een elixer in elk van de vijf kleuren; als eerste drie elixers met een opeenvolgende waarde; als eerste twee elixers in één beurt enzovoort). Elke bonuskaart is ook 1 punt waard. De eerste speler met minimaal acht punten wint het spel (tien punten met twee spelers).

Elixir Mixer is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20 minuten.

Meer informatie: