Squaring Circleville op Kickstarter

Het Duitse kwaliteitslabel Spielworxx heeft deze week een Kickstarter gelanceerd voor Matt Wolfe’s nieuwe bordspel Squaring Circleville.

In dit spel werk je voor de Circleville Squaring Company en moet je de stad opnieuw inrichten. De actiemotor is een rondel met kleuren. Het gekozen veld bepaalt de kleuren van jouw twee acties. De basisacties bestaan uit het slopen van bestaande wegen, nieuwe wegen aanleggen, gebouwen slopen en gebouwen stichten in de nieuwe wijken van Circleville. In plaats van een basisactie kun je een alternatieve actie uitvoeren, wanneer jij de kracht van deze actiekleur tot de juiste hoogte hebt gebracht. Na jouw twee acties mag je een bonusactie uitvoeren, maar dit kost je wel één krachtpunt in alle vier actiekleuren. Ten slotte plaats je een aan het begin van je beurt gekozen tegel op jouw tableau, waarmee je de actiekracht van de desbetreffende kleur verhoogt. Het spel heeft een volwaardige solovariant, waarbij je kunt kiezen uit vier verschillende tegenstanders met een eigen speelstijl. Voor een grotere uitdaging kun je deze tegenstanders combineren.

Squaring Circleville is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 90 minuten. De Kickstarter loopt tot vrijdag 18 juni. Het spel wordt begin oktober 2021 uitgeleverd. Spielworxx heeft een stand op Spiel 2021. Je vindt deze uitgever in hal 2, stand 2D119.

Ik heb een zwak voor deze uitgever, vind het actiemechanisme en de setting interessant en houd sowieso van dit soort euro’s. Ik doe mee met deze Kickstarter.

Meer informatie: