Nieuwe Catan 3D in aantocht

Vorige week was er per abuis al iets te lezen op de socials van 999 Games, maar vandaag wordt het officieel bekendgemaakt. In het vroege najaar verschijnt een nieuwe 3D-editie van Catan. Deze versie lijkt mij op het eerste gezicht minder spectaculair dan de luxe voorloper uit 2005. Op de foto’s oogt het een beetje plastic fantastic en de uitbreiding Steden & Ridders zit er niet meer bij. De prijs is wel ouderwets. In Duitsland gaat die 300 euro kosten, Nederland zal ongetwijfeld in de buurt blijven.

de Duitse versie van de box

het driedimensionale speelveld

Deze nieuwe editie is vast leuk voor fans met een gevulde spaarpot. Ik houd het bij mijn prachtig gevulde houten kist uit 2005. Ik kijk wel op van de idiote prijzen die anno 2021 voor de oude versie worden gevraagd.

Meer informatie: