Vengeance: Roll & Fight Kickstarter

Mighty Boards, een spellenuitgever uit Malta, heeft deze week met succes een Kickstarter gelanceerd voor Vengeance: Roll & Fight. Dit is een real-time roll & write spel, waarin de spelers een robbertje vechten in de speelwereld van Vengeance. Dit spel is een ontwerp van Dávid Turczi, Noralie Lubbers en Gordon Calleja. Het spel heeft hiermee een nadrukkelijke Nederlandse touch, Noralie is namelijk een Nederlandse spelauteur uit Leiden en David woont tegenwoordig in dezelfde stad.

In Vengeance: Roll & Fight dring je de schuilplaats van een bende binnen, baan je een weg door de verschillende ruimtes, vervul je tussentijdse opdrachten en moet je de vijandelijke eindbaas verslaan. In de planningfase gooien de spelers tegelijkertijd, en eventueel meerdere keren, vier dobbelstenen. Ze willen de gewenste combinaties verkrijgen, die overeenstemt met vaardigheden die ze straks willen gebruiken in het gevecht. Wanneer je dobbelstenen aan een vaardigheid toewijst, mag jij jouw hand opnieuw aanvullen tot vier stenen. Je herhaalt dit proces zo snel als je kunt. Wanneer de voorraad dobbelstenen is uitgeput, begint het gevecht. Neem de aan een vaardigheid toegewezen set en activeer de vaardigheid. Daarbij beweeg je door kamers vol vijanden, die je uitschakelt door ze te raken met een veelheid aan vaardigheden. Ten slotte kunnen de spelers hun karakters genezen en opwaarderen en komen er nieuwe vaardigheden en voorwerpen in het spel.

Vengeance: Roll & Fight is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. De Kickstarter loopt tot 31 mei. Het spel wordt naar verwachting in februari 2022 uitgeleverd. Er zijn twee versies van het spel, aangevuld met een promopack.

Meer informatie: