In de Palm van je Hand

Geronimo Games heeft de Nederlandstalige editie van het partyspel ‘In de Palm van je Hand’ uitgebracht. In dit spel van Timothée Decroix probeer jij jouw teamgenoot – met gesloten ogen – tekeningen te laten herkennen door deze via voorwerpen na te bootsen in zijn handpalm. Nadat de spelers zijn verdeeld in teams, wordt in het startteam bepaald wie moet raden en wie de tekening moet nabootsen. Laatstgenoemde trekt twee kaarten, houdt ze geheim, en zal ze als eerste stap achtereenvolgens in de hand van de radende speler nabootsen door middel van enkele voorwerpen. In de tweede stap sluit de radende speler de ogen en steekt hij zijn hand uit. Nu moet de andere speler de herinnering nabootsen. In de derde stap legt laatstgenoemde de nagebootste herinneringskaart gedekt op tafel neer en voegen de andere teams elk één kaart uit hun teamhand eraan toe. Aangezien ze de  radende speler willen verwarren, kiezen zij een kaart met een tekening die lijkt op de nabootsing die zij gezien hebben.

Nadat beide herinneringskaarten aldus zijn nagebootst, wordt de stapel gespeelde herinneringskaarten als vierde stap geschud en opengelegd in een rasterpatroon. De radende speler opent zijn ogen en probeert de twee herinneringen die in zijn hand werden nagebootst te raden. Raadt hij correct, dan krijgt het actieve team 1 punt per juiste herinnering. Raadt hij verkeerd, dan krijgt het team van de misleidende kaart 1 punt. Het volgende team wordt nu het actieve team en een nieuwe ronde begint. Het spel eindigt wanneer iedere speler minstens één keer heeft moeten raden. Het team met de meeste punten wint.

In de Palm van je Hand is geschikt voor 2 tot 8 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Dit lijkt me op zich een leuk idee voor een partyspel, maar anno 2021 is het aanraken van elkaars handen wel een dingetje.

Meer informatie: