Golden Geek Awards 2020

De actieve gebruikers van het internationale spellenportaal Boardgamegeek hebben hun eigen spellenprijs. Deze prijs is gebaseerd op een publieksverkiezing. De winnaars van de Golden Geek Awards 2020 zijn vandaag bekendgemaakt. Vorig jaar was er nog één overkoepelend Spel van het Jaar. De winst van Wingspan leidde toen tot een stortvloed aan kleinzielig gejank en gezeur, iets waar de BGG community sowieso bedreven in is.

Deze jaargang verdelen ze de hoofdprijs over drie categorieën:

  • Het ‘lichte’ Spel van het Jaar is MicroMacro: Crime City, gevolgd door Project L en Santa Monica.
  • Het ‘medium Spel van het Jaar is Lost Ruins of Arnak, gevolgd door Dune: Imperium en Calico.
  • Het ‘zware’ Spel van het Jaar is Gloomhaven: Jaws of the Lion, gevolgd door On Mars en Viscounts of the West Kingdom.

Voor de overige categorieën verwijs ik je graag naar de BGG website.

Ik heb niets te piepen over de hoofdprijzen, stuk voor stuk interessante en goede spellen. Met deze uitslag wordt maar weer eens bevestigd dat ook White Goblin Games een neusje voor kwaliteit heeft, met twee winnaars en twee runner-ups in de catalogus.

Meer informatie: