Alice’s Garden is verkrijgbaar

Geronimo Games heeft medio april een Nederlandstalige editie van het legspel Alice’s Garden in distributie genomen. De desbetreffende aankondiging heeft zich een tijdje verstopt in mijn spambox, vandaar dit late bericht. In dit spel van de Belgische uitgever Happy Meeple Games moeten de spelers de koningin van Wonderland tevreden stellen door een mooie tuin voor haar aan te leggen. Alice’s Garden is een ontwerp van de Zuid-Koreaanse spelauteur Ikhwan Kwon.

Iedere speler heeft een tableau van 8 bij 8 velden. In het midden vind je een pad met een schaakbordpatroon, links en rechts daarvan groeit het groene gras. De elke ronde wisselende startspeler kiest één van de zes stoffen zakjes, waarop telkens het silhouet van een ander type (polyvormige) tuintegel is afgebeeld. Hij trekt blind een aantal tegels naargelang het spelersaantal. Hij kiest zelf één tegel, daarna volgende de andere spelers. De tekeningen op elke tuintegel bepalen hoe je de tegel het beste aanlegt in je tuin, om aan de verschillende scorecriteria te voldoen. Zo scoren schaakstukken op het centrale pad en scoren rozen wanneer je ze clustert. Lege velden leveren minpunten op. Het spel eindigt na de ronde waarin een speler geen enkele tegel uit de voorraad meer in zijn tuin kan passen. De winnaar is de speler met de meeste punten.

Alice’s Garden is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: