Nieuwe lancering van Galaxy Trucker

De Tsjechische uitgever CGE heeft vandaag gemeld dat deze zomer een nieuwe editie van Galaxy Trucker wordt uitgebracht. Dit spel van Vlaada Chvátil werd (samen met League of Six) gelanceerd op Spiel 2007 en markeerde de start van CGE. Ik ben op die beurs meteen voor dit spel gevallen.

In Galaxy Trucker bouwen de spelers ruimteschepen en gaan daarmee op zoek naar handelsgoederen, die ze aan het einde van hun tocht kunnen verkopen. Het spel duurt drie rondes. Elke speelronde begint met een bouwfase, waarbij de spelers tegels uit de – aanvankelijk – gedekte voorraad pakken. Het is de bedoeling dat je de beste onderdelen grijpt, om daarmee op jouw eigen ruimteschipbord een fatsoenlijk en veilig ruimteschip te bouwen. Er zijn meerdere categorieën onderdelen, die op bepaalde manieren verbonden moet worden. Aan het einde van de bouwfase controleren de spelers of de schepen conform de voorschriften zijn gebouwd. Illegale constructies worden dan zonder genade verwijderd. Vervolgens starten de spelers hun ruimtereis. De ruimteschepen (pionnen) worden op het vluchtbord geplaatst (in principe in de volgorde waarin de bouwfase is beëindigd). De eerste speler trekt een gebeurteniskaart van een van de vier stapels. Er zijn in grote lijnen drie soorten gebeurtenissen: goederen verzamelen, bewegen (conform jouw motor) en allerlei gevaren die de ruimteschepen bedreigen. Als de laatste kaart van deze ruimtemissie is afgewikkeld, eindigt de ronde. De spelers krijgen dan punten voor hun goederen en een bonus voor het mooiste schip. Deze real-time tegellegger maakt speelplezier van druk en stress. Deze cocktail wordt op smaak gebracht met leedvermaak om de ontploffende schepen van je medespelers.

Deze nieuwe editie heeft een nieuw uiterlijk, meer tegels, mooiere tokens en een paar inhoudelijke verbeteringen op de speelkaarten. Het basisspel is gestroomlijnd naar één enkele vlucht. Ervaren piloten kunnen zich uitleven op een campagne met drie vluchten. De doos is kleiner, hetzelfde geldt voor de adviesprijs van € 30.

Galaxy Trucker is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: