Hidden Leaders Kickstarter

Vanmiddag is de Kickstarter van het kaartspel Hidden Leaders gelanceerd. Deze Kickstarter loopt tot 14 mei. Dit spel is ontworpen door de drie Weense spelliefhebbers Markus Müller, Andreas Müller en Raphael Stocker, die het uitgeven via hun uitgeverij BFF Games. De prachtige illustraties zijn verzorgd door Satoshi Matsuura uit Japan. De Nederlandse uitgever Gam’inBIZ is bij dit project betrokken en tekent voor de Nederlandstalige editie. Gam’inBIZ verwacht dat zijn retailversie tegen het einde van zomer in de winkels ligt.

Van Michiel de Wit van Gam’inBIZ ontving ik de volgende beschrijving:

De Keizer is dood en Oshra staat op de rand van een burgeroorlog. Het Keizerlijk leger en de Bergstammen strijden om de macht. Onderwijl probeert het vreedzame Watervolk de gemoederen te bedaren. Vanuit de duisternis rijzen de Ondoden op en proberen het conflict te laten escaleren. Je kruipt in de huid van een van de zes kinderen van de Keizer. Maar welke factie steun je? Hidden Leaders is een snel en logisch kaartspel voor 2 tot 6 spelers met daarin meer dan 70 verschillende personages.

Speel je heldenkaarten om het machtsevenwicht te veranderen totdat er een bepaald aantal helden is gespeeld. Dat leidt dan tot één van vier mogelijke uitkomsten: de groene Bergstammen óf het Keizerlijk leger pakken de winst. Staan ze gelijk, dan wint het Watervolk. Maar staan beide pionnen in de zwarte Oorlogszone, dan is de overwinning voor de snode Ondoden.

Kies in Hidden Leaders één van de twee facties op je geheime leiderkaart. Houd je ware bedoelingen geheim door  je helden verborgen te houden. Dood, steel of verwissel de helden van je kameraden. Maak slimme combo’s met de vaardigheden van je helden en wees zo je medespelers te slim af. Maar wat je ook doet, zorg dat jij  uiteindelijk bij de winnende factie hoort. Als meerdere spelers de winnende factie steunen, zal alleen de speler met de meeste helden in die kleur de troon van Oshra mogen bestijgen.

Meer informatie: