Dive van Sit Down!

De Belgische distributeur en uitgever Geronimo Games meldt dat men de Nederlands- en Franstalige  editie van Dive in distributie heeft genomen. Dive is een innovatief nieuw spel van de Belgische uitgever Sit Down! Games. Het spel ligt vanaf deze week in de schappen. In dit spel ben je een duiker van de Windbarkstam. Vandaag is de dag van de Grote Duik. Volgens het eeuwenoude ritueel gooit de dorpsoudste de heilige steen in het water. Spring in het water, duik naar de zeebodem zonder de haaien te ergeren en probeer als eerste de steen op te vissen. Het speelveld is een stapel bedrukte transparante kaarten in een kartonnen frame. Dit is de zee waarin iedere speler simultaan zal duiken naar de heilige steen. Vanaf de bovenkant kun je door de transparante stapel kijken om je beurt goed voor te bereiden. Elke kaart heeft een andere opdruk, de combinatie van alle kaarten toont een uniek tafereel tot aan de zeebodem.

Vervolgens programmeer je in het geheim jouw duik op jouw eigen tableau, waarop vijf duikniveaus staan. Elk duikniveau komt overeen met een kaart van de stapel (bijv. het tweede duikniveau is de tweede kaart van boven). Je probeert telkens in te schatten op welke kaart(en) je behulpzame zeedieren en op welke je gevaarlijke haaien zult ontmoeten. Dit doe je door jouw biedfiches met waarde 1 tot 5 in te zetten. Denk je op een kaart een haai te hebben gezien? Dan leg je een fiche met de haaizijde naar boven op dat duikniveau op je tableau. Denk je een vriendelijke zeeschildpad of rog te hebben gespot? Dan leg je een fiche met de neutrale zijde naar boven op dat duikniveau. Enkel de speler met de hoogste waarde op een duikniveau wordt door het aanwezige zeedier vooruitgeholpen. Je mag fiches op een duikniveau combineren om een hogere totaalwaarde te bekomen. Voor elk duikniveau waarop een fiche ligt en jij de juiste inschatting hebt gemaakt, mag jouw duiker één stap vooruit op het gedeelde duikerspoor. Te laat opgemerkte haaien vertragen jouw duik. De gunst van zeedieren levert bonusstappen op. De eerste duiker die vakje 23 op het duikerspoor bereikt, vindt de heilige steen en wint het spel.

Dive is geschikt voor 1 tot 4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Dive is ontworpen door Romain Caterdjian & Anthony Perone en geïllustreerd door Alexandre Bonvalot.

Meer informatie: