Hippocrates Kickstarter

De Vlaamse uitgever Game Brewer heeft vandaag een Kickstarter gelanceerd voor het bordspel Hippocrates. Dit is een ontwerp van de Franse spelauteur Alain Orban (de co-auteur van o.a. Troyes en Black Angel). In dit spel reis je terug naar het eiland Kos in 370 voor Christus, waar Hippocrates net is overleden. Als een van zijn opvolgers leid jij een team artsen, met als doel de behandeling van patiënten in de tempel van Asclepios, bekend als het eerste ziekenhuis in de geschiedenis, te bestendigen. Wees de juiste opvolger van Hippocrates, vergroot je bekendheid en patiënten uit het gehele Middellandse Zeegebied zullen op je afkomen in de hoop de beste behandeling ooit te ontvangen.

Het spel duurt vier rondes. Elke ronde zoeken de spelers een goede balans tussen de behandeling van hun patiënten en de kostprijs van medicijnen en nieuwe artsen. Efficiency is belangrijk. Aan het begin van de ronde ontvangen de spelers hun nieuwe patiënten, die ze conform de biedregels kiezen uit een open aanbod. De patiënt betaalt voor zijn behandeling. Deze pegels heb je nodig om jouw artsen te betalen. Het inhuren van nieuwe artsen en de inkoop van medicijnen kost ook geld. Wanneer je arts en medicijnen geschikt combineert, krijg je een bonustegel. Vervolgens match jij jouw patiënten en artsen. Je voegt de vereiste medicijnen toe aan de patiënttegel. Onbehandelde patiënten gaan de pijp uit. Je krijgt punten voor behandelde patiënten en gepensioneerde artsen.

Hippocrates is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 90-120 minuten. De Kickstarter eindigt op 30 april. Het spel wordt naar verwachting in oktober 2021 uitgeleverd.

Meer informatie: