Anno 1800 bij 999 Games

999 Games heeft een stevige nieuwe titel aangekondigd, het op het gelijknamige computerspel gebaseerde bordspel Anno 1800. In dit economische ontwikkelingsspel stampen de spelers hun industrieën uit de grond om hun eigen eiland verder te ontwikkelen. Met schepen maak je handel mogelijk en ontsluit je nieuwe eilanden in de oude en de nieuwe wereld. Het is zaak om de wensen van je bevolking te vervullen. Zijn je inwoners aanvankelijk tevreden met brood en kleding, vrij snel verlangen ze luxe goederen. Je moet je productieketens goed plannen en de specialisaties van je bevolking goed gebruiken. Je wilt een slimme verdeling over boeren, arbeiders, handwerkers, ingenieurs en investeerders bereiken. Uiteraard slaapt de concurrentie niet.

Anno 1800 is een ontwerp van Martin Wallace. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 120 minuten. De uitgever heeft nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Dit is er een waarop ik me verheug. Ik ben blij dat ik niet actief achter een Duits exemplaar ben aangegaan. Ik wacht nu op de Nederlandse editie.

Meer informatie: