Stroganov Kickstarter

De Vlaamse uitgever Game Brewer heeft vanavond een Kickstarter voor een luxe editie van het nieuwe bordspel Stroganov gelanceerd. Dit spel is ontworpen door Andreas Steding (bekend van Gùgōng en Hansa Teutonica) en geïllustreerd door Maciej Janik (bekend van Robinson Crusoe en Prêt-à-porter). Deze luxe editie heeft een exclusieve doos met bedrukte insert, metalen munten, custom meeples en nog veel meer.

De uitgever beschrijft het spel als volgt:

In de 17e eeuw begon Rusland zich oostwaarts uit te breiden om de uitgestrekte gebieden van Siberië te ontwikkelen. Deze fase in de geschiedenis is nauw verbonden met de naam Stroganov. In het spel proberen de spelers de beste pelzen te verzamelen om rijkdom en roem te vergaren terwijl ze zich door de uitgestrektheid van Siberië bewegen. Ze reizen door Siberië, in de lente, de zomer en de herfst, en keren elke winter terug naar huis. Na vier jaar (rondes) wint de speler die het beste gebruik heeft gemaakt van zijn acties, en de meeste overwinningspunten heeft verzameld.

Elk jaar moeten de spelers zich in oostelijke richting over het landschap verplaatsen. Ze kunnen paarden uitgeven als ze verder willen reizen. Als ze eenmaal gevorderd zijn, mogen ze een basisactie uitvoeren, zoals bont of munten verzamelen, handel drijven. Ten slotte mogen ze meer gevorderde acties uitvoeren, zoals een dorp bezoeken, een joert opzetten, een wens (kaart) van de tsaar innemen, een jachthut opzetten of een landschapsveld kopen. Al deze acties, gecombineerd met het verkennen en onderweg verhalen vertellen, leveren de spelers aan het einde van het spel overwinningspunten op. Elke winter keren de spelers terug naar Tyumen om zich voor te bereiden op het nieuwe jaar.

Na vier jaar komt het spel tot een einde. Spelers krijgen dan een heleboel overwinningspunten, gebaseerd op het verzamelen van de juiste landschapstegels, het vervullen van de wensen van de Tsaar, het bouwen van jachthuizen, het verzamelen van pelzen en nog veel meer.

Stroganov is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 90-120 minuten. De Kickstarter loopt tot 12 maart 2021. Het spel wordt naar verwachting in oktober 2021 uitgeleverd.

Meer informatie: