Kosmos voorjaar 2021

De Duitse uitgever Kosmos heeft de nieuwe releases voor de komende maanden bekendgemaakt. Een deel van deze titels zal ongetwijfeld bij 999 Games opduiken (denk aan Robin Hood, De Crew, het Lost Cities dobbelspel en Gloom City).

Die Abenteuer des Robin Hood is een nieuw coöperatief bordspel van Michael Menzel, illustrator en auteur van De Legenden van Andor. De spelers kruipen in de huid van Robin Hood, Little John, Maid Marian en Will Scarlet. Ze strijden samen tegen het onrecht en ontdekken gaandeweg een duister geheim. Op het grote speelbord bewegen ze hun speelstukken volkomen vrij, dankzij een hulpsysteem met houten speelstukken. Ze ontmoeten dorpelingen, ontdekken voorwerpen en worden geconfronteerd met de handlangers van de Sheriff. De acties en geheimen zijn als losse elementen in het speelbord geïntegreerd en worden in de loop van het spel bekend. Het speelbord ‘onthoudt’ wat de spelers reeds hebben verkend en ontdekt. Door het bijzondere materiaal is het spel snel opgebouwd en kun je meteen aan de slag. Het bijbehorende boek leidt de spelers door het avontuur.

Die Abenteuer des Robin Hood is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 60 minuten. [INFO]

Die Crew – Mission Tiefsee is de opvolger van het in Duitsland en Nederland bekroonde coöperatieve slagenspel De Crew. Ook hier is het zaak om de juiste slagen bij de juiste medespelers te krijgen. Zesennegentig nieuwe opdrachtkaarten zorgen voor afwisselende uitdagingen richting de zeebodem. Die Crew – Mission Tiefsee is geschikt voor 3-5 spelers (met een variant voor twee spelers) vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten. [INFO]

Lost Cities – Roll & Write is de zoveelste nazaat van Reiner Knizia’s populaire tweepersoonsspel. Er zijn drie zeszijdige dobbelstenen met kleuren en symbolen en drie tienzijdige met cijfers. Op je scoreblok vind je zes gekleurde kolommen, jouw expedities. Je begint onderaan met lage getallen en hoopt tot grote hoogte te stijgen. Elke ronde kun je besluiten om door te gaan of een nieuwe expeditie te starten. Via pijlvelden en artefacten kun jij jouw score verbeteren. Je kunt ook van andermans worpen profiteren. Lost Cities – Roll & Write  is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten. [INFO]

Die Akte Gloom City is een nieuw avontuur in de reeks Adventure Games. Bij dit coöperatieve spel onderzoeken de spelers gezamenlijk nieuwe ruimtes, zoeken ze aanwijzingen, ‘spreken’ ze met personen en combineren ze verschillende voorwerpen om het geheim achter het verhaal te ontdekken. Hier gaat het om een ontvoering. De keuzes van de spelers bepalen de ontwikkeling van het verhaal. De spelers kruipen in de huid van personages met verschillende eigenschappen. [INFO]

Jäger der Nacht is een nieuwe Duitse editie van dit spel uit 2010. Je behoort tot één van drie teams, weerwolven, vampiers of mensen. Je probeert jouw identiteit geheim te houden en de vijand te bestrijden. Jäger der Nacht is geschikt voor 5-8 spelers (met een variant voor vier) vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 30-50 minuten. [INFO]

Finstere & Goldene Zeiten is een uitbreiding voor CATAN – Das Duell, de huidige versie van het tweepersoonsspel. Deze uitbreiding bevat zes themasets met in totaal 215 kaarten. [INFO]

Harry Potter: Verteidigung gegen die Dunklen Künste is de Duitse editie van dit erg leuke tweepersoons deck building spel. [INFO]

Harry Potter: Death Eaters Rising – Aufstieg der Todesser is de Duitse editie van dit coöperatieve dobbelspel. [INFO]

Ubongo Brain Games is een setje solitaire puzzels op basis van Grzegorz Rejchtman populaire puzzelspel. [INFO]

De succesvolle EXIT-serie van Inka & Markus Brand wordt uitgebreid met Die Entführung in Fortune City [INFO], Das verfluchte Labyrinth [INFO], de puzzel en spel combinatie Das dunkle Schloss, de adventskalender Die Jagd nach dem goldenen Buch [INFO] het kinderspel EXIT – Das Buch: Der rätselhafte Bankraub [INFO] en Giorgos Kiafas‘ EXIT – Das Buch: Ebene 6 [INFO].

Nieuwe kinderspellen zijn Raffi Raffzahn van Gunter Baars [INFO], Das kleine Böse Puzzle [INFO], Das NEINhorn – Kartenspiel [INFO], Gregs Tagebuch – Schweinehaufen [INFO], Krimipuzzle Die drei !!! – Skandal auf dem Reitturnier [INFO], Monster 12 [INFO], My Gold Mine [INFO], Rumms [INFO], StoryCards – Die Schule der magischen Tiere: Dreimal schwarzer Kater [INFO], WAS IST WAS – Entdecke die Welt [INFO] en Welcher Dino leuchtet da? [INFO].

Meer informatie: