SPIEL.digital overtreft verwachtingen

In het slotbericht van SPIEL.digital laat de organisator weten dat het evenement alle verwachtingen heeft overtroffen. In cijfers samengevat:

  • 148.000 individuele bezoekers op de website van SPIEL.digital;
  • meer dan 1.000.000 hits op de officiële livestreams;
  • Tabletopia  meldt een stijging van 100% actieve gebruikers tijdens de beursdagen.

De organisator Friedhelm Merz Verlag is zeer tevreden. Het is ook digitaal gelukt om het bordspel een groot internationaal podium te bieden, om mensen samen te brengen om te spelen en over de nieuwe releases van deze jaargang te informeren.

Het platform www.spiel.digital blijft tot het einde van het jaar online.

De volgende Internationale Spieltage SPIEL 2021 is gepland op 14 t/m 17 oktober 2021 in Essen. Ik hoop dat de coronapandemie zich zo ontwikkelt dat er tegen die tijd op zijn minst een evenement met een wezenlijke fysieke component mogelijk is. We zullen in de loop van het komende jaar ontdekken of het dan al mogelijk is om bezoekers uit alle werelddelen op één beurs te ontvangen.

Ik heb deze week mijn beursverslag van SPIEL.digital gepubliceerd. Een handvol mensen vond dit een reactie waard, waarvoor dank (maar misschien wordt het tijd om de investering in tijd en energie te heroverwegen).