De Crew wint de Kartenspielpreis 2020

Het coöperatieve kaartspel De Crew heeft zoals verwacht de à la carte Kartenspielpreis van 2020 gewonnen. Deze spellenprijs wordt jaarlijks georganiseerd door het Duitse spellenblad Fairplay, een vakjury bepaalt de uitslag. De Crew is ontworpen door Thomas Sing, geïllustreerd door Marco Armbruster en wordt uitgegeven door Kosmos en 999 Games. De winnaar werd donderdag al gehuldigd in een livestream op Twitch, vandaag volgde de volledige top 10.

De volledige uitslag van 2020:

  1. De Crew (Thomas Sing, Kosmos/999 Games)
  2. Carnival of Monsters (Richard Garfield, Amigo)
  3. Res Arcana (Thomas Lehmann, Sand Castle Games)
  4. Spicy (Győri Zoltán Gábor, Heidelbär Games/999 Games)
  5. Buntes Burano (Wei-Min Ling, Board Game Circus)
  6. Watergate (Matthias Cramer, Frosted Games/Pegasus Spiele)
  7. Yōkai (Julien Griffon, Game Factory)
  8. Palm Island (Jon Mietling, Kosmos)
  9. Don Carlo (Wolfgang Kramer, Bernhard Lach, Uwe Rapp, moses. Verlag)
  10. Space Base (John D. Clair, AEG/Asmodee)

Commentaar: wat mij betreft is De Crew de gedroomde winnaar van deze jaargang. Deze mix van slagenspel en coöperatief heeft perfect uitgepakt. Dit is de derde Duitse hoofdprijs op rij. Ik hoop dat Nederland in november volgt. Ook de rest van de Top 10 bevat een paar spellen die hier zeer goed in de smaak zijn gevallen, zoals Spicy en Res Arcana.

Meer informatie: