Rossio bij HOT Games

HOT Games heeft twee nieuwe spellen van de Portugese uitgever Pythagoras in distributie genomen, Rossio en Café. In het legspel Rossio moeten de spelers de straten van Lissabon betegelen met traditionele straatmozaïek. Het speelveld is een raamwerk, waarbinnen de spelers hun tegels aanleggen. De actieve speler moet allereerst een van zijn drie handkaarten spelen en onder zijn tableau leggen. Daarna activeer je van links naar rechts alle kaarten onder je tableau. Voor de ene kaartzijde krijg je winstpunten voor op het plein zichtbare symbolen, voor de andere zijde krijg je een munt. Vervolgens moet je minstens één van de vier tegels op jouw tableau aanleggen op het plein. Deze nieuwe tegel moet grenzen aan de rand of aan een andere tegel. Meerdere tegels moet je in volgorde van je tableau pakken (met munten kun je deze volgorde wijzigen), op het plein moet dan de aangrenzende kleur steeds gelijk zijn. Na het aanleggen ontvang je munten. Bij een voltooide kolom krijg je ook nog een bonus (munt, punten of een kaartruil). Aan het einde van je beurt neem je één nieuwe kaart uit de markt (jouw bouwlust bepaalt de keuzeruimte) en vul jij jouw tableau aan met nieuwe tegels. Het einde wordt ingeluid wanneer het plein is gevuld. De speler met de meeste punten wint. Het regelboekje bevat enkele varianten, waaronder een solitaire.

Rossio is een ontwerp van Orlando Sá. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten. HOT Games heeft Nederlandstalige spelregels bijgevoegd.

Meer informatie: