ROOT wint innoSPIEL 2020

Tijdens de persconferentie van SPIEL.digital is vanmorgen de winnaar van de spellenprijs innoSPIEL 2020 bekendgemaakt. De innoSPIEL zet innovatie in het zonnetje. Deze spellenprijs is in 2017 in het leven geroepen door het Friedhelm Merz Verlag, organisator van de toonaangevende internationale spellenbeurs Spiel, en door de stad Essen. Een vakjury bepaalt de winnaar.

De innoSPIEL 2020 gaat naar het bordspel ROOT, ontworpen door Cole Wehrle, uitgegeven door Leder Games/Quality Beast.

Een weergave van de motivering van de jury: ROOT is meer dan een asymmetrisch spel, het brengt eigenlijk verschillende spellen samen op hetzelfde bord. ROOT is meer dan een strategisch spel, het is tegelijkertijd een meerderhedenspel, een eurogame, een handelsspel en een deck building spel. Elke rol heeft zijn eigen regels en speelt compleet anders, maar alle mechanismen zijn toch nagenoeg perfect met elkaar verweven. Deze combinatie van volledig verschillende speelwijzen, een harmonisch geheel en een perfect speelgevoel hebben we op de speeltafel nog niet eerder gezien.

De andere genomineerden waren:

  • PALM ISLAND – DIE INSEL TO GO, ontworpen door Jon Mietling, uitgegeven door Kosmos.
  • TEAM3, ontworpen door Matt Fantastic en Alex Cutler, uitgegeven door Abacusspiele.

Meer informatie: