Fiesta de los Muertos bij Geronimo

Geronimo Games heeft de Nederlandstalige versie van het partyspel Fiesta de los Muertos uitgebracht. Dit coöperatieve spel maakt gebruik van woordassociaties. Iedere speler krijgt de naam van een bekende of fictieve overleden persoon toegewezen. Op een kaartje schrijf je met een uitwisbare stift een kernwoord dat jou doet denken aan jouw overledene. Daarna geef je jouw kaartje door naar de volgende speler en krijg jij het kaartje van je rechterbuurman. Iedereen leest het woord op zijn kaartje, wist het en schrijft een nieuw verbonden woord neer. Dit herhaalt zich tot elk kaartje drie keer is doorgegeven. De kaartjes worden nu blind geschud. Lijken de woorden nog genoeg op de oorspronkelijke kernwoorden om ze te kunnen koppelen aan de juiste personages? Hoe beter de spelers daar als team in slagen, hoe mooier de overwinning. Er is ook nog een variant met ‘plichtkaarten’, die de spelers beperkingen opleggen.

Fiesta de los Muertos is een ontwerp van Antonin Boccara. Het spel is geschikt voor 4 tot 8 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: