Hot Potato! op Kickstarter

De Nederlandse uitgever Jolly Dutch heeft vanavond een Kickstarter gelanceerd voor het kaartspel Hot Potato!. Bij dit spel van Adrie Drent en Thijs Roem heeft iedere speler een identieke starthand met zes aardappelkaarten. Elke aardappel heeft een eigen symbool, een eigen effect en een erg leuke tekening. Er is verder een centrale trekstapel met ontmoetingskaarten. Op elke ontmoetingskaart is een rangorde van aardappelsymbolen afgebeeld. Aan het begin van elke ronde speelt iedereen één gedekte aardappel, die daarna worden omgedraaid. Jouw gespeelde kaarten ben je kwijt tot jij jouw hand leeg hebt gespeeld. Nadat alle aardappels zijn omgedraaid, wordt de bovenste ontmoetingskaart getoond. De afgebeelde rangorde bepaalt hoeveel elke aardappelkaart waard is. De speler(s) met de hoogste waarde krijgt/krijgen één winstpunt. De eerste speler die tien winstpunten behaalt, is de winnaar. Iedere speler die geen punt heeft gekregen, mag het effect van zijn aardappelkaart gebruiken.

Hot Potato! is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

De Kickstarter loopt tot 3 november 2020. De spellen worden naar verwachting in maart 2021 uitgeleverd.

Meer informatie: