Winnaars 2020 Origins Awards

De winnaars van de Origins Awards van 2020 zijn bekendgemaakt. Deze in de jaren ’70 gestarte Amerikaanse spellenprijs verdeelt zijn genomineerden in meerdere categorieën. De bekendmaking zou in juni plaatsvinden tijdens de Origins Game Fair, maar een of ander virus dwong tot een andere invulling. Ik beperk me tot de winnaars van de vier voor mijn website relevante categorieën. Opmerkelijk genoeg stond, met uitzondering van Pandemic: Fall of Rome, geen van de winnaars op de nominatielijst van afgelopen voorjaar.

  • Game of the Year & Best Board Game: Tiny Towns van Peter McPherson (Alderac Entertainment Group).
  • Best Card Game: Point Salad van Molly Johnson, Robert Melvin en Shawn Stankewich (Alderac Entertainment Group).
  • Best Family Game: The Quacks of Quedlinburg van Wolfgang Warsch (North Star Games).
  • Best Historical Game: Pandemic: Fall of Rome van Matt Leacock en Paolo Mori (Z-Man Games).

Meer informatie: