Rol door met Qwixx Bonus

Steffen Benndorf’s populaire en nog steeds vreselijk leuke dobbelspel Qwixx wordt deze maand uitgebreid met Qwixx Bonus. De Duitse editie verschijnt bij NSV, White Goblin Games heeft de Nederlandstalige editie al aangekondigd. Deze uitbreiding introduceert twee varianten.

Variant A. In de vier getallenrijen bevinden zich nu twaalf gemarkeerde bonusvelden. Wanneer je een bonusveld in een willekeurige rij aankruist, zet je ook een kruis op het volgende lege veld in de aparte bonusrij. Jouw bonus is een gratis kruisje op het volgende vrije veld in de getallenrij van de aangegeven kleur. Dit kan kettingreacties veroorzaken. Bij een afgesloten kleur doen de desbetreffende vakjes in de bonusrij uiteraard niet meer mee.

Variant B. In de vier getallenrijen vind je vijf verschillende bonusvelden, twee per soort. Heb je beide velden van één soort aangekruist, dan krijg je de afgebeelde bonus: twee kruisjes in je kleinste rij, één kruisje in elke rij, een dubbele score voor je kleinste rij, 13 punten of geen strafpunten voor mislukte worpen.

Meer informatie: