De Crew wint Deutsche Spielepreis 2020

De Duitse uitgever Kosmos slaat een coöperatieve dubbelslag bij de Deutsche Spielepreis 2020, de Duitse publieksverkiezing met internationale allure. Deze gerenommeerde spellenprijs wordt jaarlijks toegekend op basis van een verkiezing onder spelers, recensenten, winkeliers en spellenclubs.

Het coöperatieve slagenspel DIE CREW van Thomas Sing heeft de hoofdprijs in de wacht gesleept. Na de winst van het Kennerspiel des Jahres is dit de tweede grote prijs voor dit excellente spel. Het spel wordt als DE CREW in Nederland uitgegeven door 999 Games.

De volledige top tien van 2020:

  1. DIE CREW van Thomas Sing (kosmos)
  2. DER KARTOGRAPH van Jordy Adan (Pegasus Spiele)
  3. MARACAIBO van Alexander Pfister (Game’s Up)
  4. WASSERKRAFT van Tommaso Battista en Simone Luciani (Feuerland)
  5. COOPER ISLAND van Andreas Odendahl (Frosted Games en Pegasus Spiele)
  6. GLEN MORE II: CHRONICLES van Matthias Cramer (Funtails)
  7. CRYSTAL PALACE van Carsten Lauber (Feuerland)
  8. PARKS van Henry Audubon (Feuerland)
  9. MARCO POLO II – IM AUFTRAG DES KHAN van Simone Luciani en Daniele Tascini (Hans im Glück Verlag)
  10. PALADINE DES WESTFRANKENREICHS van Shem Phillips en S. J. Macdonald  (Schwerkraft Verlag)

De winnaar van de Deutsche KinderspielePreis 2020 is het coöperatieve bordspel ANDOR JUNIOR van Inka en Markus Brand, uitgegeven door Kosmos. Ook dit spel wordt door 999 Games naar Nederland gehaald, onder de naam ANDOR JONGE HELDEN.

Bovenstaande spellen, en de mensen erachter, zouden in een normale jaargang tijdens een feestavond op Spiel in het zonnetje worden gezet. Door covid-19 loopt het in 2020 anders, deze spellen krijgen nu bijzondere aandacht tijdens SPIELdigital.

Commentaar: de Deutsche Spielepreis heeft alweer een prachtige hitlijst afgeleverd, met mijn persoonlijke favoriet op de eerste plek. Ik vind Die Crew een briljant kaartspel, ik ben blij dat het spel in de prijzen blijft vallen. Ik ben benieuwd of De Crew later dit jaar ook in Nederland en Vlaanderen zijn slag slaat.

Meer informatie: